سرنوشت تاکسی هایی که مالکانشان فوت می شود، چیست؟

تاکسی

گاهی اوقات پیش می‌آید که خانواده فرد فوت شده پس از تقسیم اموال و انحصار وراثت خودرو، از پلاک خودرو متوفی غافل می‌شوند. باید گفت در صورتیکه برای تعیین پلاک خودروی متوفی، در اسرع وقت اقدامات لازم صورت نگیرد، ممکن است تبعات قضایی و حقوقی برای آن ها به دنبال داشته باشد. مقاله امروز تاکسی بازار، مرور مختصری راجع به تعویض پلاک ماشین متوفی، مدارک لازم برای انتقال سند خودروی فرد فوت شده و همچنین نکات مهمی درباره تردد با پلاک متوفی است.

شرایط تردد با پلاک متوفی

خوب است بدانید هیچ قانونی در کشورمان تثبیت نشده مبنی بر اینکه تردد با ماشین متوفی جرم محسوب نمی شود. یعنی حتی پس از فوت مالک خودرو، وراث نمی‌توانند از خودروی فرد فوت شده استفاده و با آن تردد کنند.

به عنوان مثال:

  • تصور کنید که تخلفی با ماشین متوفی صورت گرفته باشد، خب طبق قانون، مسئولتخلفات خودرو شخص مالک خودرو است؛ یعنی کسی است که سند خودرو بنام او صادر شده باشد. اما از آنجایی که مالک فوت شده است، چه کسی مسئول پاسخگویی در مقابل پلیس خواهد بود؟!
  • اگر فرد متوفی، دارای چندین وارث باشد، حتی اگر یکی از این وراثان سهم الارث خودش را بخواهد، می‌تواند اجازه استفاده از خودروی متوفی را ندهد. در این حالت، تردد با ماشین متوفی، غیرقانونی قلمداد می شود.

اقدامات لازم پس از فوت مالک تاکسی

باید گفت چون تاکسی یک وسیله حمل و نقل عمومی تلقی می شود، پس از فوت مالک، باید نسبت به تعیین تکلیف مالک جدید اقدامات لازم صورت گیرد و وراث بدون پروانه بهره برداری تعویض پلاک نمی توانند با خودرو تردد کنند و یا به اصطلاح پشت فرمان بنشینند. در واقع این کار از نظر سازمان تاکسیرانی تخلف محسوب می شود.

پس از فوت مالک، وراث باید نسبت به انحصار وراثت اقدام کنند. ابتدا باید تصمیم بگیرند این خودرو را چه کنند یعنی یا یکی از وراث تصمیم دارد مالک جدید خودرو شود و یا اینکه قصد دارند به یک شخص ثالث این خودرو را واگذار کنند.

در هر دو صورت باید حتما شخص متقاضی واجد شرایط باشد و پروانه تاکسیرانی بگیرد. شرایط و مراحل اخذ پروانه را قبلا در این مقاله شرح داده ایم.

مقاله سرنوشت تاکسی هایی که مالکانشان فوت می شود، چیست

زمانیکه تمامی مراحل را طی می کند و پروانه تاکسیرانی را می گیرد و حراست سازمان تاکسیرانی ایشان را تایید می کند، وراث باید به آن شخص وکالت فروش بدهند که به همراه مدارک لازم به دفاتر تاکسیرانی مراجعه کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.

گفتنی است اگر فرد متوفی چندین ورثه داشته باشد، برای انتقال پلاک خودرو متوفی، یا باید همه وراث حضور داشته باشند و یا باید همگی آنها به یک نفر، وکالت نامه فروش خودرو دهند. در واقع حتی اگر یک نفر از وراث هم این وکالت فروش را ندهد، عملا تعویض پلاک انجام نخواهد گرفت.

یک حالت هم زمانی است که مالک فوت شده ولی وراث واجد شرایط نیستند. مثلا فرزند صغیر دارند. یعنی سن یکی از وراث کمتر از 18 سال تمام است. در این حالت مسئله متفاوت است و باید یک سری اقدامات دیگر انجام شود.

 در حالتی که متوفی فرزند صغیر دارد، ابتدا باید قیم فرزند انتخاب شود، قیم می تواند مادر یا پدربزرگ باشد. پس از تعیین قیم فرزند، باید حتما قیم به اداره سرپرستی مراجعه کرده و نامه سرپرستی بگیرد که معمولا یک شماره حساب که از طرف اداره سرپرستی تعیین می شود، حق الارث فرزند صغیر بابت خودرو به این حساب تعیین شده واریز می کنند و تا زمانیکه فرزند 18 ساله نشده است، کسی مجوز برداشت از حساب را نخواهد داشت.

زمانیکه فرزند صغیر به سن قانونی 18 سالگی برسد، خودش شخصا می تواند از آن حساب برداشت داشته باشد.

یک حالت هم زمانی است که وراثان خارج از کشور هستند که در این صورت بعد از انحصار وراثت، به سفارت آن کشور مراجعه کنند و پس از تهیه یک وکالت نامه برای خریدار جدید در ایران ارسال کنند.

مدارک لازم جهت انتقال پلاک متوفی

1.       گواهی فوت مالک

2.      برگه انحصار وراثت

3.     گواهی مالیات بر ارث

4.     وکالت نامه فروش از طرف وراث

  1. کارت شناسایی وسند مالکیت خودرو
  2. حضور مالک جدید یا وکیل قانونی وی
  3. مدارک شناسایی مالک جدید

تاکسی

پس از آماده سازی مدارک و ارائه آن به دفاتر تاکسیرانی، نامه تعویض پلاک از طرف دفاتر صادر می شود و شخص متقاضی می تواند با استفاده از آن نامه وکالتی به مراکز تعویض پلاک مراجعه کند و فک پلاک را انجام دهد.

پس از انجام تعویض پلاک، همان طور که در مقاله تعویض پلاک هم گفتیم، طبق روال قبل سند مالکیت خودرو که به نام شخص خورده است، به دفاتر ارائه داده می شود تا به این ترتیب خودرو به نام شخص متقاضی ثبت شود.

در پایان جا دارد از شما تقاضا کنیم چنانچه مطالب این نوشتار برای شما مفید واقع شده است، با اشتراک گذاری آن در نشر اطلاعات مفید آن سهیم باشد.

این نوشته را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیگر مطالب بلاگ
رسیدگی به کلیه مسائل مربوط خطوط سطح منطقه

رسیدگی به مسائل خطوط منطقه

صدور پروانه تاکسیرانی

11 مدرک مهم برای صدور پروانه تاکسیرانی

نقل و انتقال تاکسی

نقل و انتقال تاکسی

تبدیل به احسن تاکسی

تبدیل به احسن تاکسی

تغییر کاربری تاکسی

تغییر کاربری تاکسی

صدور نامه های اداری

صدور نامه های اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *