نحوه تعویض پلاک تاکسی چگونه است و چه مدارکی نیاز دارد؟

نحوه تعویض پلاک تاکسی چگونه است و چه مدارکی نیاز دارد؟

یکی از چالش برانگیزترین کارهایی که در هنگام خرید و فروش تاکسی دست دوم انجام می‌شود، تعویض پلاک خودرو است. احتمالا شما هم زمانی که نام ادارات دولتی و خصوصی را می‌شنوید اولین چیزی که به ذهنتان خطور می‌کند، همهمه و شلوغی این مکان‌هاست جوری که رفتن به این مکان ها با خودتان است و برگشتتان با خدا. حال اگر ندانید روند و سلسله مراتب کار چگونه است چه بسا که کلافگی و اعصاب خوردگی بیشتری هم خواهید داشت و ممکن است بدون نتیجه بازگردید.

تاکسی

 

نگران نباشید، ما یعنی گروه تاکسی بازار مثل همیشه کنار شما هستیم که این بار از نحوه و شرایط تعویض پلاک تاکسی با شما صحبت کنیم و تمامی اطلاعات ریز و درشت این پروسه را در اختیارتان قرار دهیم تا در کمترین زمان ممکن بتوانید تعویض پلاک خودرویتان را انجام دهید، پس اگر آب به دست دارید به زمین بگذارید و تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

 دلیل اهمیت تعویض پلاک

در معاملات خودرو بسیار حائز اهمیت است که حتماً تعویض پلاک صورت بگیرد و مشخصات مالک جدید روی پلاک ثبت شود. درست مانند گواهینامه و شناسنامه، پلاک خودرو هم منحصر به فرد و شخصی است که امکان سوء استفاده شدن دارد؛ چرا که اگر این فک پلاک انجام نشود، علاوه بر اینکه تمام جریمه‌های مالک قبلی تاکسی را باید بپردازید همانطور که گفتیم امکان تخلف و سوء استفاده‌های انجام شده توسط مالک قبلی عملاً به نام شما ثبت می‌شود و ممکن است برای شما دردسرساز شود.

تاکسی

 

 

 مدارک لازم برای تعویض پلاک تاکسی

مدارک لازم فروشنده برای تعویض پلاک تاکسی شامل موارد زیر است:

  1.  اصل سند یا بنچاق تاکسی
  2.  اصل شناسنامه مالکیت تاکسی
  3.  اصل کارت تاکسی
  4. هر دو پلاک قدیمی تاکسی
  5. کد پستی
  6. کد ملی
  7. آدرس دقیق محل سکونت
  8. معرفی‌نامه از سازمان تاکسیرانی

 نحوه و شرایط تعویض پلاک تاکسی چگونه است؟

 نحوه تعویض پلاک به این شکل است که متقاضی که دارای شرایط اعلامی از سمت سازمان تاکسیرانی است به همراه مدارک لازم به دفاتر تاکسیرانی مراجعه کرده و آنها را ارائه می‌دهد. کاربر تمامی مدارک را چک می‌کند و پس از تایید و اسکن؛ آن ها در سایت بارگذاری می‌کند. اتفاقا در همان روز به متقاضی نامه استعلامات داده می‌شود. همانطور که پیشتر در این مقاله هم گفتیم نحوه دریافت حکم فعالیت تاکسیرانی در تهران پرداخته شده و اشاراتی به استعلامات تست اعتیاد، چکاپ سلامت، سوء پیشینه و آزمون شهرشناسی شده است.

 متقاضی باید به آدرس‌های درج شده در فرم‌های استعلامات مراجعه کرده و تستهای مربوطه را انجام ‌دهد. گفتنی است جواب تست اعتیاد مستقیم از آزمایشگاه به حراست سازمان تاکسیرانی ارسال می‌شود. حتی جواب شهرشناسی هم به خود سازمان تاکسیرانی از طریق سایت گزارش و اعلام می‌شود، پس عملاً حضور متقاضی در این مراحل برای بردن جواب این دو استعلام نیاز نیست.

 اما باید گفت جواب گزارش سوء پیشینه که در مرکز پلیس به 10+ انجام می شود و همچنین جواب تست چکاپ سلامت از آزمایشگاه را مستقیم خود شخص باید به سازمان ارائه دهد.

تاکسی مقاله

 

در اینجاست که کاربر سازمان تمامی جواب‌های استعلامات را به همراه مدارک اولیه که از متقاضی اخذ شده، به حراست سازمان ارسال می‌کند. پس از تایید واحد حراست، متقاضی می‌تواند خودروی تاکسی که خریده است را معرفی کند که این کار به دو صورت می‌تواند صورت بگیرد.

 حالت اول اینکه خریدار و فروشنده تاکسی باید حضورا به سازمان مراجعه کنند و درخواست فروش خودرو را بدهند که نامه تعویض پلاک به راننده تحویل داده می شود، سپس خریدار و فروشنده هر دو به اتفاق هم به مراکز تعویض پلاک مراجعه می‌کنند و فک پلاک صورت می‌گیرد. پس از مرحله تعویض پلاک، بایستی حتماً سند خودرو که به نام شده است به شرکت تاکسیرانی تحویل داده شود تا سند در سازمان تاکسیرانی نیز ثبت گردد.

 در حالت دوم این کار می‌تواند به صورت وکالت فروش انجام بگیرد، که باید فروشنده تاکسی وکالت‌نامه فروش داشته باشد که در این صورت عملاً نیازی به حضور فروشنده تاکسی نخواهد بود. در این حالت که به صورت وکالتی است، نامه تعویض پلاک به متقاضی داده می‌شود که بعد از انجام فک پلاک دقیقاً مثل روال قبل برای ثبت سند تاکسی باید حتما به سازمان تاکسیرانی مراجعه و در آن جا ثبت شود.

 خیلی‌ها پرسیده بودند که اگر حین انجام پروسه تعویض پلاک مالک خودرو فوت شده باشد و هیچ وکالت فروشی هم در دسترس نباشد، تکلیف چیست؟! در جواب باید گفت در این مواقع باید متقاضی از تمامی وراث بعد از انحصار وراثت، وکالت فروش دریافت کند. پس از آن باید وکالت فروش را به همراه گواهی فوت، مالیات بر ارث و برگه انحصار وراثت به واحد حقوقی سازمان تاکسیرانی مراجعه کرده و پس از تایید از سوی این واحد، نامه تعویض پلاک به متقاضی داده می‌شود که طبق روال با نامه‌ای که از وراث دارند می‌توانند برای تعویض پلاک اقدام کنند و در آخر حتما باید برای ثبت سند به سازمان مراجعه شود.

خب رسیدیم به پایان این مقاله پرتقاضا، چنانچه محتوای این نوشتار برای شما مفید بوده و یا فکر می کنید برای دوستانتان نیز می تواند گره گشا باشد، با اشتراک گذاری آن، در نشر این اطلاعات سهیم شوید.

 

 

 

 

 

 

 

این نوشته را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیگر مطالب بلاگ
رسیدگی به کلیه مسائل مربوط خطوط سطح منطقه

رسیدگی به مسائل خطوط منطقه

صدور پروانه تاکسیرانی

11 مدرک مهم برای صدور پروانه تاکسیرانی

نقل و انتقال تاکسی

نقل و انتقال تاکسی

تبدیل به احسن تاکسی

تبدیل به احسن تاکسی

تغییر کاربری تاکسی

تغییر کاربری تاکسی

صدور نامه های اداری

صدور نامه های اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *